Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Ζητάνε να ανοίξει σχολή ιμάμηδων στην Ελλάδα

Θέμα  ίδρυσης ισλαμικής θεολογικής σχολής  στην Ελλάδα για να εκπαιδεύονται ιμάμηδες θέτει στο τρίτο μέρος του δημοσιεύματός της η εφημερίδα ''Γιενιτσαγ''  με την συνέντευξη του απόστρατου συνταγματάρχη  Ουμίτ Γιαλίμ και στελέχους του μικρού κόμματος DP για νησιά Αιγαίου και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
  
Στη συνέχεια, σε εσωτερική σελίδα γράφει ότι ο απόστρατος συνταγματάρχης , Ουμίτ Γιαλίμ, αναφέρθηκε σε δήθεν ....ατέλειωτα παιχνίδια του Πατριαρχείου αναφορικά με την Τουρκία και είπε ότι το Πατριαρχείο  νομίζει ότι η Τουρκία είναι «χωριό χωρίς φύλακα». Ο Γιαλίμ καταφερόμενος εναντίον του Τουρκου υπουργού Πολιτισμού κ. Γκιουνάι γράφει ότι εκείνος ασχολείται  δήθεν με την επισκευή εκκλησιών του Πατριαρχείου και ότι δεν βλέπει την, όπως λέει,  ασέβεια απέναντι στα τεμένη Καβάλας και Κω και κατά συνέπεια ενάντια στο Ισλάμ.


Θέτοντας το ερώτημα, Τι μπορεί να κάνει άλλωστε ; απαντά ό ίδιος πως  η δύναμη του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ φτάνει μόνο για τους Τούρκους στρατιωτικούς.  Για τον αντιπρόεδρο του ΑΚΡ, κ. Χουσείν Τσελίκ, λέει ότι προσπαθεί να εξαπατήσει την κοινή γνώμη και ότι δεν μιλάει για τις ...πιέσεις της Ελλάδας στους Τούρκους ομογενείς της  που ζουν εκεί και  στους ...περιορισμούς των θρησκευτικών και εκπαιδευτικών του ελευθεριών.

Στο ερώτημα  τι θα γίνει δηλαδή  αν στην Τουρκία εκπαιδευτούν 100 παπάδες, θα χαλάσει ο κόσμος ;  Απαντά  ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ισλαμική θεολογική σχολή που να εκπαιδεύονται ιμάμηδες. Στη Ρόδο και στην Κω, προσθέτει, εδώ και 40 χρόνια, από το 1972 δεν υπάρχει ούτε ένας μουφτής.


Ο δημοσιογράφος Αχμέτ Τακάν υπογραμμίζει ότι ο συνταγματάρχης Γιαλίμ επιθυμεί να εξηγήσει τόσο τα συμβαίνοντα στο Αιγαίο όσο και τα παιχνίδια- 'οπως λέει -  του Πατριαρχείου και ρωτάει αν οι κκ Κινλιτσάρογλου και Μπαχτσελί ενδιαφέρονται να τα μάθουν.Τέλος ανάμεσα στα άλλα, η εφημερίδα αναφέρει ότι το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με τα νησιά Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι και Αρκούς έχει αναφερθεί με παλαιότερη ανακοίνωση του
 

πηγή