Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Που βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο χρυσός μας;

Σύμφωνα με την κατάταξη του World Gold Council, η Ελλάδα ήταν 30η χώρα παγκοσμίως σε αποθέματα χρυσού με 29η την Τουρκία! Από το 2003, που ανέκυψε το θέμα, χρειάστηκε να περάσουν ΕΝΝΕΑ ολάκληρα χρόνια, για να δοθεί μια επίσημη απάντηση από μια Ελληνική Κυβέρνηση για το ΠΟΥ βρίσκεται ο χρυσός καθώς και πόσο μας κοστίζει η φύλαξή του.


Προκειμένου, όπως είπε ο υπ. Οικονομικών κ. Κουσελάς, να διασφαλιστεί το απόθεμα χρυσού, η Ελλάδα το έχει κατατμήσει σε ένα θησαυροφυλάκιο εντός Ελλάδος και σε τρία του Εξωτερικού, ακολουθώντας της πρακτική αρκετών χωρών, μιας και έτσι διασπείρεται ο κίνδυνος κλοπής του! Το ετήσιο κόστος φύλαξης ανέρχεται μόνο σε 90.000 ευρώ και οι ράβδοι χρυσού που είναι σε διεθνείς προδιαγραφές φυλάσσονται στις εξής τράπεζες:


• στην Τράπεζα της Αγγλίας
• στη Federal Reserve («FED» Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ)
• μικρό μέρος από το τέλος της δεκαετίας του 1960 στην ιδιωτική Ελβετική τράπεζα UBS. Μάλιστα ο κ. Κουσελάς αναφέρει ότι στην Τράπεζα της Αγγλίας, ο χρυσός βρίσκεται από την εποχή του Β΄ παγκοσμίου πολέμου για ιστορικούς κυρίως λόγους!


Επί της ουσίας, η Ελλάδα, έχει τον μισό χρυσό της, σε μια Αγγλική Τράπεζα που επικυριαρχείται από τον Οίκο Ρότσιλντ, μια Αμερικάνικη που επικυριαρχείται από την Goldman Sachs και μια Ελβετική, όπου όλως τυχαίως, διοικητής της είναι ένας Γερμανός, πρώην στέλεχος της Μπούντενσμπανκ και επιστήθιος φίλος του σημερινού διοικητή της Μούντενσμπανκ, κου Γιόσεφ Ακερμαν, τον οποίο εμείς τον βραβεύσαμε κιόλας! (aegeantimes)



Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr