Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Ιρανική «επίθεση» στον χριστιανισμό με απόκρυφο ευαγγέλιο


Κατάρρευση του χριστιανισμού και ανατροπή στην παγκόσμια πολιτική τάξη ισχυρίζεται η Τεχεράνη ότι θα προκαλέσει ένα από τα απόκρυφα ευαγγέλια, στο οποίο ο Χριστός φέρεται να αναγνωρίζει την ανωτερότητα του Ισλάμ.

Πρόκειται για το λεγόμενο ευαγγέλιο του Βαρνάβα, το οποίο ανακαλύφθηκε το 2000 στην Τουρκία, κατά τη σύλληψη συμμορίας που έκανε λαθρεμπόριο αρχαιοτήτων. Το κείμενο είναι γραμμένο πάνω σε δέρμα ζώου και η δημιουργία του υπολογίζεται στον 5ο αιώνα. Συγγραφέας του φέρεται να είναι ο μαθητής του Χριστού, Βαρνάβας.

Το κείμενο παρουσίασε η Τουρκία 12 χρόνια μετά την ανακάλυψή του και σήμερα η Τεχεράνη αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει ως όπλο κατά της Δύσης.

Σύμφωνα με το Ιράν στο ευαγγέλιο του Βαρνάβα αναφέρεται ότι ο Ιησούς δεν αναστήθηκε, καθώς και ότι ο ίδιος ο Ιησούς είχε προβλέψει την έλευση του προφήτη Μωάμεθ.

Επίσης, ιρανικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι ο Ιησούς προέβλεψε ακόμα και τον ερχομό του «μεσσία του Ισλάμ».

Πάντως, τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης έχουν δημοσιοποιήσει μόνο μια φωτογραφία του φερόμενου ευαγγελίου, στην οποία φαίνεται το εξώφυλλο γραμμένο σε διάλεκτο της Αραμαϊκής, καθώς και το σημάδι του σταυρού.

Η Τουρκία πρόκειται να εκθέσει σύντομα το κείμενο, γεγονός που θα πυροδοτήσει διαμάχη για την αυθεντικότητά του, καθώς πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι είναι πλαστό. Επίσης, δεν είναι αποδεκτό από τη χριστιανική εκκλησία.



πηγή