Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Φ.Ολάντ: "Ασέβεια προς Έλληνες η σύγκρισή τους με Αφρικανούς"!


«Οι Έλληνες έχουν δώσει πολλά την τελευταία περίοδο» τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ στην βρετανική εφημερίδα Guardian. Επόσης σε συνέντευξη του στο κρατικό κανάλι France 2, Φ Ολάντ τόνισε ότι οι Έλληνες «με τη μείωση της αγοραστικής τους δύναμης, ή παραιτούμενοι από δικαιώματά τους».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «είναι γεγονός ότι υπάρχουν Έλληνες πολύ πλούσιοι που φοροδιαφεύγουν και αυτό δεν θα πρέπει να είναι αποδεκτό. Θεωρώ όμως ότι δεν είναι ο σωστός τρόπος το να πούμε στους Έλληνες κοιτάξτε την κατάστασή σας συγκριτικά με τους Αφρικανούς που ζουν χειρότερα από εσάς. Όχι. Χρειάζεται σεβασμός και εγώ τάσσομαι υπέρ του σεβασμού».


Μάλιστα, έσπευσε να τονίσει - καρφώνοντας την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για τις πρόσφατες δηλώσεις της - ότι δεν είναι δυνατό να συγκρίνουμε την Ελλάδα με την … υποσαχάρια Αφρική: «Οι Έλληνες έχουν προσφέρει πολλά τον τελευταίο καιρό. Δεν γίνεται να συγκρίνουμε τους Έλληνες με τους Αφρικανούς. Τέτοιοι χαρακτηρισμοί δείχνουν έλλειψη σεβασμού. Εγώ σέβομαι τους Έλληνες και ελπίζω οι ίδιοι οι Έλληνες να επιλέξουν την Ευρώπη στις επερχόμενες εκλογές».

Ο Πρόεδρος Ολάντ αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα στην ευρωζώνη λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αδυνατώ να δεχθώ πως η Ευρώπη θα είναι ο μεγάλος ασθενής. Είμαστε η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου και δεν πρόκειται να παραδώσω τα όπλα στον αγώνα να διατηρήσω την ευρωζώνη στην πρώτη θέση των οικονομιών σε ολόκληρο τον πλανήτη[…] δεν είμαι ο Πρόεδρος των λόγων. Είμαι και θα είμαι ο Πρόεδρος των πράξεων».


Συμπαθέστατος αυτός ο Φ.Ολάντ το έχουμε πει από την αρχή. Αρκεί να μην χαλάσει κι αυτός στην πορεία...



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr