Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Στους 150 η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ


Στους 150 βουλευτές μειώνεται η δύναμη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Μετά την ανακοίνωση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ κυρίας Ευας Καϊλή ότι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και το μήνυμα της κυρίας Έλενας Παναρίτη -βουλευτού Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ- ότι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης "σε μια κυβέρνηση που οδηγεί την χώρα στην καταστροφή", είναι προφανές ότι ο κ. Παπανδρέου έχει απωλέσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.


Αυτή την στιγμή δεν είναι καθαρό εάν η διαδικασία της συζήτησης (άρα και η ψηφοφορία που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή) για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θα συνεχιστεί, ούτε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού.

Η πρώτη αποκωδικοποίηση του μηνύματος που έστειλε πριν λίγα λεπτά ο πρωθυπουργός στο twitter είναι ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

Εκτός από την πλήρη αποστασιοποίηση της κυρίας Καϊλή και της κυρίας Παναρίτη, πλήρως έχουν διαφοροποιήσει την θέση τους και οι κύριοι Δημήτρης Λιντζέρης και Κώστας Καρτάλης.
Δεν θα συμπράξω με την ψήφο μου σε δημοψήφισμα, υπογράμμισε ο κ. Καρτάλης, ενώ ο κ. Λιντζέρης επισήμανε ότι ο κ. Παπανδρέου συνιστά παρελθόν.

Υπό το πρίσμα των εξελίξεων αυτών, ακόμη κι αν τελικώς η διαδικασία της συζητησης για την παροχή ψήφο εμπιστοσύνης προχωρήσει μοιάζει απολύτως βέβαιο ότι ο κ. Παπανδρέου δεν θα καταφέρει να λάβει θετική ψήφο.




ΠΗΓΗ