Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Το «ψεύτο-ελληνικό» κράτος

"Όποιοι λαοί δέχονται την αρπαγή των αγαθών τους, καταλήγουν δούλοι των εχθρών τους."

Δημοσθένης.




Γράφει ο Κίμων Γεωργακάκης.


Αφότου οι Έλληνες αγωνιστές της ελευθερίας έδωσαν την ύστατη μάχη για την απελευθέρωση έπειτα από 400 χρόνια σκλαβιάς, την θέση τους πήραν, παραγκωνίζοντάς τους, πολιτικοί φαναριώτικης λογικής, όντες υποτακτικοί στα διεθνή συμφέροντα της εποχής. Έτσι κατασκευάστηκε ένα δήθεν ελληνικό κράτος στριμωγμένο σε σύνορα και περιβαλλόμενο από εχθρικούς γείτονες.


Από τότε έως και σήμερα το ελληνικό κράτος είναι υποταγμένο στην παγκόσμια διαπλοκή, χωρίς θέληση για υπέρβαση. Μόνο λίγοι πολιτικοί και όχι μόνο, κυρίως από φιλότιμο, έδωσαν ή προσπάθησαν να δώσουν ανάσα στον ελληνικό λαό, με αποτέλεσμα είτε να δολοφονηθούν είτε να απομονωθούν.


Όσον αφορά τον ελληνικό λαό, γνωρίζοντας έστω υποτυπωδώς την καταγωγή του, αντιδρούσε ενστικτωδώς στην υφαρπαγή είτε εδαφών είτε της ίδιας της ελευθερίας του. Έτσι, και ενώ τα όπλα φαίνονταν αδύναμα για να μας υποτάξουν, ακολουθήθηκε καινούρια τακτική.


Οι εικονικές ανάγκες και ο καταναλωτισμός αντικατέστησαν την δίψα για ελευθερία και άρα την γνώση της αλήθειας. Η ιστορία διαστρεβλώθηκε, η γλώσσα υποτιμήθηκε και η πίστη χλευάστηκε, αφού αυτά χαρακτηρίζουν «ανθρώπους οπισθοδρομικούς, συντηρητικούς και φανατισμένους», αναφέρει η σημερινή «προοδευτική» διανόηση, δίνοντας σαν παράδειγμα ακραίες περιπτώσεις «μεγάλο-πατριωτών».




ΠΗΓΗ