Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Στο 0,6% των νέων εμπνέουν εμπιστοσύνη τα κόμματα


Σύμφωνα με δημοσκόπηση της  Κάπα Research για "Το Βήμα" της Κυριακής, οι νέοι είναι γεμάτοι φόβο και ανησυχία για όσα γίνονται στη χώρα.
Εμπιστεύονται μόνο τον εαυτό τους (62,7%) ενώ όσον αφορά τα κόμματα το ποσοστό μιλάει από μόνο του αφού αυτά εμπνέουν εμπιστοσύνη μόλις στο 0.6%!

Γενικά, το 66% των ερωτηθέντων έχουν τάσεις φυγής από την Ελλάδα και δηλώνουν ότι αν τους δινόταν η ευκαιρία θα έφευγαν δίχως σκέψη.

Σε ερώτηση για το ποια λέξη εκφράζει καλύτερα την ψυχολογία τους αυτήν την εποχή μόλις το 1,1% των ερωτηθέντων νέων απαντά "χαρά", ενώ "ελπίδα" απαντά το 8,3%.

Αντίθετα, "η ανησυχία" κυριαρχεί με ποσοστό 35,7% ενώ ακολουθεί η "απαισιοδοξία/φόβος" (28%) και η "οργή" (17,9%).

Σε σχετική ερώτηση  για το εάν συμμετέχουν σε διαδηλώσεις το 42,7% απαντά "μερικές φορές' και το 10,4% "τακτικά".

Παράλληλα, το 10% των νέων σκέφτονται να επιστρέψουν στο χωριό, να αφήσουν πίσω τους την πόλη και να ασχοληθούν με γεωργικές καλλιέργειες.

Το 64% θεωρεί την ανεργία ως το σημαντικότερο πρόβλημα στη ζωή τους, ενώ το 67,2% πιστεύει ότι το Δημόσιο είναι το κύριο εμπόδιο στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Μάλιστα, μόλις το 5% θα ήθελε στο μέλλον μία θέση δημοσίου υπαλλήλου.

Εν κατακλείδι, οι περισσότεροι νέοι δέχονται ακόμα την οικονομική βοήθεια των γονέων τους ενώ δεν έχουν το εισόδημα που θα επιθυμούσαν καθώς επίσης και δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο για τη ζωή τους.




ΠΗΓΗ